Η συμμετοχή μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive MBA του Πανεπιστημίου Πειραιά, υπήρξε μία από τις πλέον σημαντικές και επωφελείς εμπειρίες στην εκπαιδευτική και επαγγελματική μου διαδρομή. Το πρόγραμμα προσέφερε μια πολυδιάστατη εκπαίδευση που συνδύαζε θεωρητική γνώση με πρακτική εφαρμογή, παρέχοντάς μου τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Μέσω των εξαιρετικά σχεδιασμένων διαλέξεων, των εκπαιδευτικών ταξιδιών και των σεμιναρίων, ανέπτυξα τις ηγετικές μου ικανότητες, ενίσχυσα την κριτική μου σκέψη και διεύρυνα τις στρατηγικές μου δεξιότητες. Η συνεργασία με έμπειρους καθηγητές και η ανταλλαγή απόψεων με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορους κλάδους ενδυνάμωσαν την ικανότητά μου να λαμβάνω στρατηγικές αποφάσεις και να υλοποιώ καινοτόμες λύσεις σε σύνθετα επιχειρηματικά προβλήματα.

Επιπλέον, η δικτύωση που επιτεύχθηκε μέσω του προγράμματος αποδείχθηκε ανεκτίμητη. Η αλληλεπίδραση με συναδέλφους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για επιχειρηματική αριστεία δημιούργησε ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις και άνοιξε νέους ορίζοντες για συνεργασίες και ανάπτυξη.

Συνολικά, το Executive MBA αποτέλεσε όχι μόνο μια ακαδημαϊκή εμπειρία, αλλά και μια καθοριστική επένδυση στο μέλλον μου, εξοπλίζοντάς με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση να επιδιώξω και να επιτύχω τους επαγγελματικούς μου στόχους με επιτυχία.

Γιάννης ΔημάκηςDistrict Manager (Business segment), NOVA, Απόφοιτος 3ης Σειράς Επανίδρυσης

The Executive MBA program at the University of Piraeus proved to be the most suitable choice for expanding intellectual property, enhancing knowledge and advancing my professional career. Having an IT background and aiming to broaden my role in the professional world, the journey into business administration was the most constructive choice, yielding tangible results even before completing the study cycle.

On the other hand, the personal growth resulting from participating in such a knowledge-intensive program is invaluable—it cannot be quantified or proven; it can only be experienced. The combination of a wide-ranging curriculum, the experiences generated by program activities, and the opportunities to develop a strong network of professionals through collaboration at every possible occasion was pivotal for all of us.

While it is widely known that the Executive MBA offers an exceptional and comprehensive study program with high-quality instructors, nothing can fully prepare you for the opportunities that arise—the network of connections with distinguished professionals from various fields and the life experiences gained by graduates of the program.

Therefore, the University of Piraeus EMBA represents a lifelong investment in terms of knowledge, professional development and interpersonal connections.

Elena SimouIT Governance Project Manager, BCP Coordinator, Athens Exchange Group, Απόφοιτος 3ης Σειράς Επανίδρυσης

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Executive MBA αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία. Απέκτησα δεξιότητες που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ στην επαγγελματική μου πορεία. Ο καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος και οι συνεργάτες του σχεδίασαν το πληρέστερο προγράμμα MBA για στελέχη, συνδυάζοντας θεωρητική προσέγγιση με τον ρεαλισμό της επιχειρηματικής καθημερινότητας. Το πρόγραμμα αυτό σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές εμπειρίες που παρέχει όπως το Summer school, ταξίδι σε Ευρώπη και Αμερική , σεμινάρια και πιστοποιήσεις, ήταν η καλύτερη επένδυση για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Το Executive MBA επηρέασε θετικά τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα μου οδηγώντας με σε διοικητικές θέσεις μετά την αποφοίτηση χάρη και στην αγννωρισιμότητα του ακόμα και στο εξωτερικό.

Dimitris PaizisInternational Key Account Manager, Toyota Motor Europe, Απόφοιτος 3ης Σειράς Επανίδρυσης

Το executive MBA αποτέλεσε για μένα ένα ορόσημο στην επαγγελματική μου καριέρα. Το ταίριασμα ακαδημαϊκών γνώσεων με ρεαλιστικά business cases, η αδιαμφισβήτητη ποιότητα, εμπειρία και εξειδίκευση των καθηγητών, καθώς και η συναναστροφή με επιτυχημένους και φιλόδοξους επαγγελματίες-συμφοιτητές είναι ικανά να εφοδιάσουν κάθε υποψήφιο με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος manager. Ηγεσία, συνεργατικότητα, στρατηγική σκέψη, πειθαρχία και αυτοπεποίθηση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να αναπτύξει μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια φανταστική εμπειρία ζωής! “SKY IS THE LIMIT”!

Σταύρος ΓεωργακόπουλοςCustomer Team Logistics Manager South East Europe, Customer Planning Manager Greece, Procter & Gamble Hellas Ltd., Απόφοιτος 7ης Σειράς

Το MBΑ για στελέχη επιχειρήσεων απευθύνεται σε εργαζομένους με εργασιακή εμπειρία και σαφή επιδίωξη να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από εφαρμοσμένες περιπτώσεις. Το Executive MBA του Πανεπιστημίου Πειραιώς επιτυγχάνει ιδιαίτερα όχι μόνο στο να  μεταφέρει δημιουργικά σε εργαζόμενα στελέχη πρακτικά παραδείγματα απ΄ όλο το φάσμα του επιχειρείν αλλά και να τους καταστήσει οιονεί υποκείμενα συγκεκριμένων επιχειρησιακών και επιχειρηματικών καταστάσεων και λήπτες αποφάσεων μέσα στην πολυεδρική πραγματικότητα όπου δρα μια σύγχρονη επιχείρηση. Επιπρόσθετα, οι διδάσκοντες του προγράμματος διακρίνονται από το έντονο ενδιαφέρον τους αφενός για την προσέλκυση των πιο ανταγωνιστικών υποψηφίων οι οποίοι συχνά καλούνται να συνεργαστούν εποικοδομητικά και αφετέρου για την συνεχή τους εξέλιξη, κάτι που δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Panos LolosCommercial Director, HALCOR, Απόφοιτος 4ης Σειράς

Το E-MBA του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκτός από ένα αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για ολόκληρη την επαγγελματική μας πορείας. Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι αναφέρεται σε στελέχη με σημαντική επαγγελματική εμπειρία και βοηθά τον κάτοχο του να κατανοήσει περαιτέρω και με ευρύτητα τη λειτουργία μιας επιχείρησης: πώς οργανώνεται, πώς δομείται, πώς διοικείται. Είναι άλλωστε ενδεικτικοί οι τομείς που αποτελούν τις σπουδές του: δομή μιας εταιρείας, στρατηγική, εταιρική κουλτούρα, ηθική, μάρκετινγκ, λογιστική, χρηματοοικονομικά, διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων και η λειτουργία των διεθνών αγορών.

Επιπρόσθετα, παραμένει ένα ευέλικτο και εξωστρεφές πρόγραμμα καθώς πέρα από το βασικό κορμό στο πρόγραμμα σπουδών του E-MBA παρέχεται η δυνατότητα μαθημάτων επιλογής σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες πέρα από τα στενά πλαίσια της «αίθουσας». Σημαντικό κομμάτι αυτής της εξωστρέφειας αποτελούν η επίσκεψη και τα επιμορφωτικά σεμινάρια στο Northwestern University of Chicago και στο Loyola University of Chicago.

Το E-MBA βοηθά στη συμμετοχική εργασία και την διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών. Εξάλλου καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη που συγκροτούν το τμήμα, η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάλυση διάφορων case studies. Συνάμα εστιάζει στη διορατικότητα, στην ευελιξία και στη δια βίου εκπαίδευση, βασικά χαρακτηριστικά σε ένα κόσμο που όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα, που ένα προϊόν γρήγορα ξεπερνιέται και αντικαθίσταται από κάποιο άλλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών αποτελεί μια επένδυση αλλά και ένα σημείο αναφοράς για όσους επιδιώκουν την επαγγελματικής τους εξέλιξη, κάνοντας σταθερά βήματα μπροστά και εμπλουτίζοντας την υπάρχουσα εμπειρία και γνώση τους.

Andreas FousterisFinancial Division, A.Manager, Piraeus Bank, Απόφοιτος 9ης Σειράς

Επέλεξα το Ε-ΜΒΑ διότι το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων και το πρόγραμμα του τμήματος ήταν πολύ υψηλό και πολύ καλά οργανωμένο, είχα να κάνω με συμφοιτητές που ήταν ήδη εργαζόμενοι σε διαφόρους τομείς και ως εκ τούτου υπήρχε έντονη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων σύμφωνα με τα επαγγελματικά και ατομικά βιώματα του καθενός εκ των συμφοιτητών μου.
Απόλυτα φιλικό περιβάλλον και εξαιρετική συνεργασία με τους διδάσκοντες, η οποία συνεχίζεται και μετά την αποφοίτηση μου. Ταυτόχρονα δε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο χώρος των μαθημάτων και το ωράριο μου ταίριαζε απόλυτα.

Κώστας ΚάκαρηςRegional Marketing Manager for Switzerland & Italy, GAC, Απόφοιτος 7ης Σειράς

Το Ε-ΜΒΑ έδωσε μια δεύτερη διάσταση στο πτυχίο μου της Γεωπονικής και στην εργασιακή μου εμπειρία, βοηθώντας με να κατανοήσω όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, όπως HR, Operations και Λογιστική. Οι συμφοιτητές μου ανήκαν σε πολλούς διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, το οποίο σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των καθηγητών, μου προσέφερε ένα νέο τρόπο σκέψης και ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των προκλήσεων σε μια επιχείρηση. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, που συνέβαλε αναμφισβήτητα σε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου.

Βασιλική ΔαμαλούCommercial Head, Roza Hassad Qatar, Απόφοιτη 7ης Σειράς

Η επιλογή για να παρακολουθήσω το Executive MBA του Πειραιά έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλα τα αντίστοιχα MBA. Τα βασικότερα κριτήρια που με οδήγησαν στην τελική μου επιλογή, ήταν τα εξαιρετικά σχόλια προηγούμενων αποφοίτων με επιτυχημένη καριέρα σε μεγάλες επιχειρήσεις, το προφίλ των καθηγητών που το απαρτίζουν, το περιεχόμενο των μαθημάτων και η εξωστρέφεια του μέσω συνεργασιών με ξένους καθηγητές και επισκέψεις σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Αμερικής όπως το Northwestern University & το Loyola University of Chicago.  Σημαντικότατο κριτήριο ασφαλώς αποτέλεσε το ωράριο των μαθημάτων, αλλά και το πρόγραμμα των εξετάσεων, που είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα σε στελέχη με επιβαρυμένο ωράριο και υποχρεώσεις, κάτι που δεν διέκρινα ως φιλοσοφία σε άλλα προγράμματα.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως όχι μόνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου, αλλά παράλληλα, διαφοροποιείται από όλα τα αντίστοιχα E-MBAs. Οι διδάσκοντες του προγράμματος διακρίνονται πέρα από το υψηλό επίπεδο κατάρτισής τους, για το αυθεντικό τους ενδιαφέρον για την διαρκή εξέλιξη των σπουδαστών, ενώ το περιεχόμενο όλων των μαθημάτων συνδυάζεται από εργασίες και πρακτικά παραδείγματα σε όλο τα φάσμα του επιχειρείν. Προσωπικά ως Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας με Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού, ο συγκεκριμένος συνδυασμός με βοήθησε στο να διευρύνω τόσο τις γνώσεις μου, όσο και τον τρόπο σκέψης μου σε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες της επιχείρησης, όπως το HR, Finance, Sales, Marketing και Operations!

Ολοκληρώνοντας, θεωρώ ότι το E-MBA του Πανεπιστημίου Πειραιά αποτέλεσε ορόσημο στην εξέλιξή μου ως στελέχους, και από Διευθυντή Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε αυτό που είμαι σήμερα, για αυτό το συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο ως εργαλείο, όσο και ως εμπειρία!

Κανάρης Α. ΠαπαναστασόπουλοςΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Carglass® Greece, Απόφοιτος 5ης σειράς

There is much more to the Executive MBA program than what I initially expected because it has been more than an educational experience. It has been a leadership training, a personal growth and a professional development experience as well. The curriculum is challenging, but the courses are planned with the busy executive in mind. There is no doubt that my studies at the Executive MBA program of University of Piraeus have contributed significantly to raising my professional profile.

Matoula VasardaniClient Management Team Coordinator, Private Banking, Credit Suisse, Switzerland